logo-ministerio Logo_de_la_CMT_5 ncc-member-logo_small_4 sattdt coiticv_2

Nº Registro Empresa Instaladora de Telecomunicaciones: 11721

CatalàEspañolEnglish
  • Facebook: x04n.wisp

 

Una xarxa privada virtual o VPN (sigles en anglès de "Virtual Private Network"), és una tecnologia de xarxa que, mitjançant un procés d'encapsulació i encriptació dels paquets de dades, permet una extensió de la xarxa local sobre una xarxa pública o no controlada, com per exemple Internet.

 

Exemples comuns són, la possibilitat de connectar dues o més sucursals d'una empresa utilitzant com a vincle Internet, permetre als membres de l'equip de suport tècnic la connexió des de la seva casa al centre de còmput, o que un usuari pugui accedir al seu equip domèstic des d'un lloc remot, com per exemple un hotel. Tot això fent servir la infraestructura d'Internet.

 


      

Els paquets de dades de la xarxa privada viatgen per un túnel definit a la xarxa pública. En el cas d'accés remot, la VPN permet a l'usuari accedir a la seva xarxa corporativa, assignant al seu ordinador remot les adreces i privilegis d'aquesta, encara que la connexió l'hagi realitzat mitjançant un accés públic a Internet.

 


    

 

Los paquetes de datos de la red privada viajan por un tunel definido en la red pública. En el caso de acceso remoto, la VPN permite al usuario acceder a su red corporativa, asignando a su ordenador remoto las direcciones y privilegios de esta, aunque la conexión la haya realizado mediante un acceso público a Internet.

Política de Privadesa                                                                                    Condicions Generals